TUMIS BUNCIS BAWANG PUTIH RANGGUP



One of my favourite vegetables, cukup suka kalau masak ini cukup aje makan dengan nasi panas tidak perlu lauk lain. Saya amat berhati-hati kalau masak buncis ni dan cuba pastikan ia tidak terlalu lama dimasak kerana keenakannya bergantung kepada keranggupanya so jangan tearlalu lama mencelurnya


Tumis Buncis

Bahan-bahan

i
  • 1 genggan buncis muda dan segar potong 1 panjang dan celur sekejap
  • 2 siung bawang putih,cincang
  • 1 sdm minyak utk menggoreng
  • secukupnya garam/penyedap rasa

Langkah

t
  1. Potong ujung buncis, buang seratnya lalu cuci bersih.
  2. Siapkan air dan garam secukupnya di periuk, setelah air mendidih masukkan buncis. Rebus sebentar kurang lebih 2-3 menit. Angkat lalu rendam buncis dalam air sejuk.
  3. Tumis minyak dan bawang putih hingga harum kecoklatan. Masukkan buncis, beri garam/penyedap rasa, tumis sebentar. Kurang lebih 1 minit lalu angkat dan sajikan.
    Notes



    RECIPE SOURCE:  PATYKITCHEN. BLOGSPOT.COM
    All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe. 

    Thank  You.


      0 Response to "TUMIS BUNCIS BAWANG PUTIH RANGGUP"

      Post a Comment

      Iklan Atas Artikel

      Iklan Tengah Artikel 1

      Iklan Tengah Artikel 2

      Iklan Bawah Artikel