UDANG MENTEGA CEREALS BLACK PEPPER


Menu popular dikebanyak restoran Cina ini mampu dibuat di rumah. Resipi ini adalah resipi butter prawn yang dipelbagaikan dengan memasukkan cereals. Biasanya dua jenis cereals sedap digunakan ialah samadam oats atau nestum.  Black pepper dalam resipi ini adalah option, saya masukkannya kerana saya sukakan pedas




Udang Mentega Cereals Black Pepper

Yield: - lebih kurang 2 orang makan
Menu restoran yang boleh disediakan di rumah. Untuk cerealnya boleh guna oats atau nestum

  • 6 ekor udang ukuran sedang
  • 3 biji cili padi dihiris halus
  • 3 sdb unsalted butter
  • 1 cawan oat instan
  • 1 sdb lada hitam ditumbuk
  • secukupnya daun kari (dari 3 batang)
  • 3 biji telur dipukul 
  • garam dan perasa

Cara Menyediakannya


  1. Udang digoreng garam kunyit dan angkat.
  2. Cairkan mentega. Masukkan irisan cili padi bawang putih dan daun kari. Kacau rata sampai harum. Masukkan  pukulan kacau sehingga telur kering dan berurai.
  3. Masukkan garam lada hitam dan perasakan
  4. Masukkan Oat di kacau sampai rata.
  5. Masukkan udang, balik-balikan dan angkat


RECIPE SOURCE:  PATYSKITCHEN. BLOGSPOT.COM
All images & content are copyright protected. Please do not use our images without prior permission. If you want to republish this recipe, please re-write the recipe in your own words, or simply link back to this post for the recipe.


Thank  You.-

0 Response to "UDANG MENTEGA CEREALS BLACK PEPPER"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel